Porvoon nähtävyydet

Porvoon kaupunki tarjoaa monia erilaisia nähtävyyksiä laidasta laitaan.

Taidetehdas tarjoaa upeat puitteet elämyksellisiin tapahumiin.

Upeasti uusitussa tehdasmiljöössä voit syödä hyvin, nauttia konserteista, teatteriesityksistä, taiteesta ja poiketa Kauppakujalle ostoksille. Kokouksiin, kongresseihin ja tapahtumiin saat uutta näkökulmaa Taidetehtaalla. Porvoon matkailutoimisto palvelee Taidetehtaan infopisteessä

Vanhan Porvoon pohjoispuolella sijaitsevat Linnamäet ovat merkittäviä muinaisjäännöksiä. Iso Linnamäki on yksi Suomen suurimmista muinaislinnoituksista ja Pikku Linnamäellä on rautakautinen kalmisto, joka löydettiin 1965. Isolla Linnamäellä risteilee useita polkuja ja edelleen nähtävissä olevien kuivahautojen yli pääsee kulkemaan puusiltoja pitkin. Siellä voit bongata Albert Edelfeltin Porvoo Linnamäeltä nähtynä -maalauksessa kuvatun juurakkoisen männyn. Talvella Linnamäeltä lasketaan huimia liukuja pulkkamäessä. Kesällä alueella järjestetään opastettu Viikinkiseikkailu lapsille. Linnamäkien kupeessa sijaitseva Maarin puistoalue on kaupunkilaisten suosima oleskelu- ja piknikpaikka.

Kartano sijaitsee Pikku-Pernajanlahden rannalla. Museoviraston suojelemassa pihapiirissä olevat arvorakennukset ovat 150-200 vuotta vanhoja. Kartanon omistavat tänä päivänä Schildtin ja Walshin suvut. Tilalla kasvatetaan luomumenetelmin Charolais-pihvikarjaa ja viljellään viljaa. Deli-ravintolasta voi ostaa tilan omaa lihaa sekä muita paikallistuotteita ja syödä maukkaan BBQ-aterian. Tilakierrokset yleisölle kesäisin 20.6 – 10.8 päivittäin klo 13. Keväällä ja syksyllä viikonloppuisin. Hinta €5, alle 13 v ilmaiseksi. Varauksesta ryhmille myös muina aikoina.

Taidehallissa on esillä vaihtuvia nykytaiteen näyttelyitä. Yrjö A. Jäntin taidekokoelman näyttely esittelee 1950-80 -luvun suomalaista kuvataidetta. Taidelainaamo Konstasta voi sekä vuokrata että ostaa taideteoksia. Taidehalli Shopista, taide- ja design-esineiden myyntipisteestä, voi hankkia yksilöllisiä lahjoja.